Przekąski na imprezy

Przekąski na imprezy powinny być lekkie, nie powinny absorbować i powinny być gotowe w piec minut. Takie są na przykład koreczki, ale także inne ciekawe, niebanalne pomysły. Przedstawiamy kilka z nich. Po pierwsze, można do orientalnej miseczki, albo do zwyczajnej drewnianej miseczki wrzucić oliwki z orzeszkami. Oliwki powinny być w tym przypadku najlepiej zielone, ale mogą być też fondue z rozmarynem, albo małe tortille nadziewane mięsem. Ważne, aby placuszki były na tyle cienkie, żeby można było włożyć między nie jeszcze coś zielonego i złożyć je jak makowiec. Efekt będzie niesamowity, bo właśnie o to chodzi – dania, które mają być przekąskami, powinny być kolorowe, efektownie, powinny robić wrażenie, a niekoniecznie mają być bardzo sycące. Nieocenione są także, jak zawsze, kanapki, które goście imprezy zawsze chętnie zjadają, kiedy są już wstawieni i impreza trwa od kilku dobrych godzin. Można zrobić efektowne ładne kanapki z macą albo chlebem tostowym – zawsze on wygląda ładniej niż chleb biały.

Komentowanie wyłączone